Hospice De Luwte De Luwte Thuis

Oranjefonds NL Geeft

12-02-2014

 

11 februari 2014

Oranje Fonds zoekt Utrechtse maatschappelijke organisaties voor eerste collecte

Helft opbrengst direct naar collecterende organisaties

Het Oranje Fonds merkt dat het voor maatschappelijke organisaties steeds moeilijker is om aan geld te komen. Daarom start het Oranje Fonds samen met hen een nieuwe, jaarlijks terugkerende actie: NLgeeft. Het Fonds zoekt nu Utrechtse maatschappelijke organisaties die in week 17 en 18 willen collecteren. 50 procent van het opgehaalde bedrag maakt het Oranje Fonds direct over naar de organisatie zelf. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in de provincie Utrecht. Al het geldt wordt zo besteed en al het geld blijft dichtbij. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 maart op  www.oranjefonds.nl/collecte

De eerste organisaties zagen inmiddels hun kans schoon en meldden zich aan. Zo ook Hospice De Luwte Thuis uit Soest. Directeur Marja van der Vorst vertelt: “Wij zagen dit als een unieke kans om, naast extra geld, ook meer bekendheid te geven aan wat wij doen. Je spreekt immers veel mensen als je langs de deuren gaat. De Luwte Thuis maakt het mensen in de terminale fase van hun leven mogelijk om thuis te blijven of naar huis te gaan om thuis te sterven. Met de opbrengst kunnen wij meer mensen bijstaan met onze vrijwilligers.”

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds gaat collecteren. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Mensen in Nederland willen organisaties in de buurt best wel helpen. Je moet het ze alleen wel vragen en makkelijk maken! Wij nemen de algehele coördinatie op ons, want dat blijkt voor kleine organisaties vaak lastig en kostbaar. Verder lopen alle geldstromen via het Oranje Fonds, wat maximale veiligheid oplevert voor donateurs. We hopen dat zo veel mogelijk organisaties deze kans grijpen om met ons hun dromen te verwezenlijken.”   

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.


 

   

 

Nieuws overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte