Hospice De Luwte De Luwte Thuis

Gift Oranjefonds bij start De Luwte Thuis

08-05-2013

Oranje Fonds schenkt € 27.500 aan De Luwte Thuis

Onlangs ontving stichting De Luwte Thuis een toezegging van het Oranjefonds ter grootte van € 27.500 ter ondersteuning van het eerste jaar van De Luwte Thuis.

Stichting De Luwte Thuis zet vrijwilligers in bij terminaal zieke mensen die thuis willen sterven. Vaak zijn deze mensen omgeven door familie, vrienden en buren en professionele hulpverlening. Hiermee is echter vaak niet de benodigde ondersteuning te bieden. In deze situatie kan men een beroep doen op de vrijwilligers van De Luwte Thuis. Zij geven de mantelzorgers de gelegenheid om een adempauze in te lassen, zodat hun draagkracht niet wordt overschreden.

Indien u gebruik wilt maken van ondersteuning door De Luwte Thuis kunt u contact opnemen met de coördinator, Froukje Sluiter, via telefoonnummer 06 – 301 89 317.

De vraag om ondersteuning kan gedaan worden door iedereen: de zieke zelf, familie, vrienden, huisarts, thuiszorgorganisatie etc.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Nieuws overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte